Beste visvrienden, lezers en schrijvers,
er blijken toch meer mensen, dan gedacht, problemen te hebben met het ontvellen van Zeetong, terwijl het zo simpel is!
Toen ik lang geleden eens ging vissen op tong, was ik verbaast dat mijn toenmalige vismaat gewoon de koppen eraf sneed en die gingen thuis met beide vellen in de pan, lekker zei hij! Nou ik heb het geprobeerd, maar de manier waarop je een tong goed moet bereiden, is op de kant zonder vel(bruine velkant) even aanbakken en daarna op de witte vel, die je wel moet laten zitten, laten sudderen voor een 20 minuten, afhankelijk van het formaat. Met de bruine vel er nog aan, vond ik niet te vreten, tegenover deze manier, omdat de garing niet goed doorzet en je mist het krokantje.
Ik heb er een filmpje van gemaakt, hoe je simpel de bruine vel kan verwijderen, door de tong onder zijn kop, ter hoogte van de borstvin in te snijden, tot je de graat hoort breken en dan scheur je in feite in een keer, behulp van een mesje, de kop met het vel eraf! Zo ontdoe je ook paling van zijn vel, eigenlijk hetzelfde principe. ik mocht het zelf heel vroeger, met mijn 18 jaar al leren van iemand die in de visserij had gewerkt en was er wat blij mee!
Ik hoop dat je het leuk vond?
Fishguppy’s visvangsten. https://www.youtube.com/channel/UCsMUbrnGv3_Z9mjcSTg4dfA
Nu gaan we alles klaar zetten voor de visvakantie in Denemarken en zullen de tongen moeten wachten tot in september, maar ze zitten er toch tot laat in December, bij normaal najaars weer, dus we hebben nog even en hopelijk zijn ze net zo actief als vorig najaar, zodat we weer tot het volgende seizoen tong kunnen eten!
Groetjes Peter
Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina
Leen > augustus 14, 2019
Weer wat geleerd van de meester
Nico > augustus 14, 2019
Hoi Peter. Hier heb je wat aan mensen van zo een tip met een leuke video er bij gemaakt..
Groetjes De Zeehondentemmer.
Rob > augustus 14, 2019
Mooi filmpje Peter,ziet er erg makkelijk uit.Laat je de tong eerst een nacht in de koelkast ‘besterven’?
Groetjes,Rob
Peter(Fishguppy) > augustus 14, 2019
Hey Rob, nee, ze gaan eerst met vel en zonder ingewanden in de vriezer zodat ze lekker behouden blijven en dan laat ik ze in de koelkast of in water ontdooien en strip ze voordat ze de pan ingaan.
Groetjes Peter
hugo > augustus 14, 2019
Hallo Peter,
Op deze manier had ik het nog nooit gezien super,maar het is wel de moeite om het zeker eens te proberen…..moet er natuurlijk wel eerst nog wat vangen hé.Zal voor eind september worden vertrekken eind deze maand naar spanje.
Groetjes Hugo
Peter(Fishguppy) > augustus 14, 2019
Prettige vakantie Hugo en ze zijn er nog even hoor!
Gr Peter
jackjozen > augustus 16, 2019
Hoi Peter het is heel mooi verfilmt ik doe het zelf ook zo alleen haal ik er de witte kant ook van af anders lust ons Tonny het niet groetjes uit Veldhoven.