Home Gastvissers Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan

Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan

Advertenties


Hallo Lezers.

Hallo lezers.

Wij zijn er al weer vroeg er op uitgetrokken om te gaan gepen en ook weer bij Bruinisse. Aankomst daar tegen 8:15 en de onderlijn met een stukje geep ging richting het zilte nat tegen 8:25.

Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan

Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan

Kort daarna gevolgd door Jan en ook Jeroen het water was aan het opkomen zodat wij de laatste twee uur konden mee pakken. Ook hebben wij 4 uur nog met afgaand water gevist maar over de vangsten konden we weinig te melden omdat het deze keer wel een beetje tegenviel. Maar ja dat is vissen op de geep ook nog geen ene makreel gezien nog te koud het water denk ik. En ook geen kleine visjes gezien uiteindelijk hebben wij met ze drie allemaal een geep er uitgehaald.

Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan

Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan

Jeroen heb er nog drie gemist. Jan 1 gemist en ik zelf ook 1 nog gemist. Mij Zoon wilde niet op de foto en dus dan maar niet genomen van hem. Wij hebben gevist van 8:25 tot 15:30 en toch weer lekker aan de waterkant gestaan met ze drieen.En dit doet een mens ook al zeer goed en ook droog weer gehad met lekker de zon op je gezicht. Er is ook nog een meetplank gemaakt om te kijken of deze nu goed werkte als je de geep er op leg of andere vissen.

Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan Geepsessie Bruinisse, Nico en Jan

Ook nog eerst bij Mega fish langst geweest om een nieuwe top oog er op laten zetten.Wat een service daar en ook vriendelijk ontvangen door Rinie en Ben.

Mvgr Jan .Nico .en Jeroen.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > mei 26, 2014

    Antwoord

    Hoi Nico en Jan,
    mooie meetlat!
    Volgende keer grotere gepen, om te meten?

    Groetjes Peter

  2. Nico > mei 26, 2014

    Antwoord

    Hoi Peter. [ Maat ] alle eerst heb jij weer een mooi voorpagina

    gemaakt op je site van ons twee. Grote klasse alweer van je en

    hoe jij dat doet iedere keer mij compliment hier voor. Ja en nu

    maar hopen dat wij toch een keer wat grote gepen vangen. En

    dat wij nog een keer er op uit kunnen om daar op te gaan vissen.

    Maar dan moeten ze wat meer bijten want nu ga het nog niet zo

    goed dus even geduld hier op.

  3. Luc > mei 26, 2014

    Antwoord

    Hallo Nico en Co,

    Fijn om te lezen dat jullie toch ierdere keer weer genieten van een dagje aan het water en met de regelmaat toch een verslagje plaatsen op deze site ongeacht de vangst.
    Met dit goede voorjaar en afgelopen zachte winter is het eigenlijk raar dat er nog niet meer geep en makreel gevangen wordt. Misschien loopt het beter als de bloei uit het water is.
    Groetjen.
    Luc

  4. Johan het (loze vissertje > mei 27, 2014

    Antwoord

    Hey mannen.

    Mooie vangst. Jaren geleden had ik eens en recept gekregen om geep in het zuur te zetten (net als haring). Doen jullie dat ook? Het recept ben ik kwijt geraakt. Of bakken jullie de gepen. Ik heb ze wel eens gebakken, maar werd gek van de graatjes die er in zitten. Hoe maak je geep het beste klaar? Kunnen jullie een tip geven? Zit er aan te denken om ook eens met de vrouw en kids te gaan.

    Gr.

    Johan het (loze) vissertje

  5. zeehondentemmer > mei 27, 2014

    Antwoord

    Hoi Johan. Mij vrouw heeft een geep in de pan gelegd en daarna met een stukje boter er bij.
    Dan een tijdje op het fornuis zetten en de boter laten sudderen.Zodat na een tijdje je de
    groene graat er uit kan halen met een vork. Dus misschien een tip om uit te proberen en heb je er misschien wat aan.

    Groeten Nico.

  6. Peter(Fishguppy) > mei 27, 2014

    Antwoord

    Kijk Nico, dat zijn nog eens tips, waar een mens wat aan heeft!

    Groetjes Peter

  7. Johan het (loze) vissertje > mei 28, 2014

    Antwoord

    Hoi Nico.

    Bedankt voor je reactie, ga het zeker eens proberen. Zal snel eens gaan met m’n gezin.

    Gr.

    Johan het (loze) vissertje

  8. Etsko Nap > augustus 17, 2024

    Antwoord

    Beste Johan
    Vroeger kregen wij thuis altijd geep in het zuur, verrukkelijk
    Azijn koken en laten afkoelen en kruiden toevoegen als deze is afgekoeld..
    laurier,peperkorrels,beetje piment,zout en wat suiker
    geep goed schoonmaken en in mootjes snijden,door bloem halen en langzaam bakken in roomboter tot geep bijna van de graat valt
    uien in een poten, mootjes geep er op leggenen bedekken met het azijn mengsel,zorg dat de geep en uien eronder staan.in de koelkast voor minimaal 2 weken en smullen.
    Mijn vader maakte dit altijd,zo lekker.
    vriendelijke groet Etsko Nap, Harlingen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *