Gisterenavond stond er Kabeljauw met Cheddar, tomaten en Crème Fraice op het menu. Zondag al de kabeljauw filets uit de vriezer gehaald, zodat ze in de koelkast konden ontdooien. Ik ben begonnen met de aardappels voor te koken, want die gaan we erbij bakken en de Kabeljauw uit de koelkast te halen en een ovenschaal goed met margarine in te smeren.
De Kabeljauw filets goed wassen onder de koude kraan en dan op een snijplank leggen en met een goed mes, de vel eraf halen, door een snede te maken, een cm voor het eind van de staart en met het mes het visvlees van de vel af te duwen.
Dan heb je een sneeuw witte filet aan beide kanten en die leg je nog even vlak neer op de snijplank en snijd er de laatste paar graadjes uit, of je doet het met een pincet, maar ik kan je zeggen dat dit veel meer werk is, dan met een mes!
Vervolgens snijd je de filets in grove stukken en doet ze in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper en zet de overige ingrediënten klaar, de tomaten, cheddar, Crème Fraice en grove mosterd.
Vervolgens gebruik je een grove rasp om de in de stukken gesneden cheddar te raspen en snijd je de tomaten in schijfjes en verdeel die over de Kabeljauw.
Vervolgens schep je 4 thee lepels grove mosterd en 4 eetlepels Crème Fraice op de geraspte cheddar en zet alles om met een lepel, tot het een dikke brei is.
De oven staat inmiddels al op 200 graden voor te warmen. We verdelen de brei van cheddar en andere ingrediënten over de tomatenschijfje en Kabeljauw en snijden de aardappelen in gelijkmatige schijfjes om ze in een kwartier af te bakken, lekker bruin!
De schaal met vis gaat in de oven, op het bovenste rek voor 25 minuten en 10 minuten later gaan de aardappels op het vuur en omdat ze in een grote pan zitten en het er maar voor 3 personen zijn, gaat het lekker snel.
Na 25 minuten ziet het er goed uit.
Even een portie op een bord en klaar is Peter!
Als we aan het eten zijn, zeg ik, Wauw!!!
Wat een smaak explosie! Wat die kaas kan doen, niet normaal meer, die houden we erin!
Ik zou zeggen, probeer het zelf eens, als je geen Kabeljauw hebt, gewoon met wijting of schar filet, de kaas en mosterd en Crème Fraice, doen je verbazen!
Groetjes Peter
Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina
jack > mei 7, 2014
Het water loopt me uit de mond ,het proberen waard smakelijk eten gr jack
zeehondentemmer > mei 7, 2014
Hoi Peter.Zo te zien zag het eten er zeer smakelijk uit bij je. En volgens mij kan jij ook je eigen restaurant gaan beginnen.En namens mij eet smakelijk.
Groetjes Nico.
John Szajner > mei 7, 2014
Hoi Peter,
Dat ziet er weer heel smakelijk uit en zal ook zeker heerlijk smaken.
Zal ik zeker gaan uit proberen, zoals ik al met meerdere recepten van je heb gedaan en heb genoten.
Verder wens ik je nog een goede gezondheid en een visrijk jaar toe.
Groetjes John uit Brielle
leon > mei 7, 2014
Hoi Peter,
Roeping misgelopen…lekker!
Ga ik ook eens proberen ,ziet er lekker uit!
Grts Leon
John van Dongen > mei 7, 2014
Hoi Peter,
Ziet er goed en smakelijk uit, ga ik zeker ook eens proberen (als ik tenminste weer eens vis vang)
Zelf ga ik vrijdag ook de keuken weer in, scholrolletjes met mosterdsaus staat er op het programma.
Dit voor mij ook nieuw, dus ben benieuwd.
groeten,
John
kevin > mei 8, 2014
hou het maar bij vissen
groetjes
strandjutter > mei 8, 2014
HALLO: Peter dat ziet er weer lekker uit ik krijg honger het water loopt al uit me mond van dat lekker eten klaar maken en ga zo door dan word je een goede kok later.
afzender Jan.
Raf > mei 8, 2014
hoi peter
ziet er heerlijk uit, ik krijg al honger.
ik heb enkele maanden geleden ongeveer hetzelfde
gerechtje gemaakt, maar in plaats van de aardappeltjes had ik getoost brood gekruimeld en vermengd met gehakte peterselie , en dit boven in de ovenschotel. ook wat citroen erover
was ook niet slecht
Raf
Peter(Fishguppy) > mei 8, 2014
Hoi Raf, klinkt zekers niet slecht!
Groetjes Peter
Werner > mei 8, 2014
Peter,
Ik wacht nog even af over drie weken ga ik het ook eens proberen:)
Groetjes