Hallo Vissers,
Nadat ik eerder deze week in een vangstberichtje schreef dat er best mensen mee mogen om het Zeebaarsvissen een keer te proeven is het allemaal heel snel gegaan en zijn de aanmeldingen werkelijk binnen gestroomd. Ik moet dus nu alle aanvragen gewoonweg afweren. Mijn excuus hiervoor. Vrijdagavond is Rachid voor de eerste keer meegeweest om op de Oosterschelde te vissen en heeft het gevoel te pakken, Rachid vist normaal aan Vlissingen en had wat last om ze aan de Schub te komen. Na even wat af te tasten wist Rachid er uiteindelijk ook 3 te vangen en weet nu zo ongeveer wat te doen en hoe ze te vangen. Al zal de vissrij rond Vlissingen weer wat anders in elkaar steken. Rachid leuk dat je mee bent gegaan en veel succes met je visserijtje
Groetjes, Hans
Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina
Wilko > juli 31, 2010
Hallo Hans,
Leuk dat er veel belangstelling is voor je zeebaars vis ervaring. Omdat je alle aanmeldingen hebt stopgezet om mee te gaan kun je wellicht wel wat vertellen over de manier van vissen (op de bodem, onder het oppervlak, welke diepte?). Uit je vorige verhalen kun je al wat materiaalkeuze halen, maar wellicht kun je nog wat meer vertellen.
Groeten,
Wilko
Hans > augustus 2, 2010
Hallo Wilko,
Het wel moeilijk te beschrijven, maar ik zal mijn best doen.
Allereerst moet je ze in de nacht vaak van de bodem afhalen, pluggen werken nu bij ons gewoon eigenlijk niet of toch zeker minder. Gooi je shadje of twister tegen de stroom (up tide dus)en wacht tot je de bodem hebt bereikt, laat de stroming dan je shad over de bodem krabbelen en gebruik je molen nu nog alleen om je lijn strak te houden (strak met die reden om goed contact met je shad te houden), dan komt er een punt dat je shad weer naar je toe moet halen, doe doe je al draaiende en tikkende, maar probeer contact met de bodem te houden. Voel je geen bodem, vang je eigenlijk geen vis behalve af en toe een toevalstreffer. Is het moeilijk om de bodem te voelen, dan vis wellicht iets te licht, de meest voorkomende gewichten die ik gebruik zijn 14, 17, 21 en soms 28 gr, maar durf er indien nodig ook onder of boven te gaan. de 17 gram is mijn plezierigste gewicht. waarom? qua werpafstand en gevoelsmatig ligt me dat gewoon het best. ervaar het maar zelf.
Probeer deze techniek eens enkele dagen, wie weet lezen we van jou ook weer een mooi vangstbericht.
Groetjes,
Hans
Wim > augustus 16, 2010
zeebaars lijkt me echt leuk,
ik gaan ook nog eens proberen maar
ben niet veel gaan vissen dit jaar.
vang veel te weinig waardoor de moed zakt.
Marnix > augustus 21, 2010
Hallo Hans,
Wat is eigenlijk een ideale lengte voor shads of twisters voor zeebaars?
hans > augustus 23, 2010
Hey Marnix,
Je bedoeld een hengel?
De lengte is vaak een persoonlijke keuze, maar ergens tussen de 260 cm en 300 cm is voldoende materiaal te vinden, Onthoud altijd goed dat je er voortdurend mee in je handen staat en dat gaat na verloop van tijd doorwegen. dus niet alleen de lengte is belangrijk, ook het werpgewicht.
Zoek voor zowel van de kant als van de boot niet zwaarder dan tot 50 a 60 gr werpgewicht. dit in combinatie met een molen uit de 4000 serie en je kan er alle kanten mee op. Iets specifieker zelfs nog; ik vis met twee verschillende St. Croix uit de avid serie, de heavy fast (betekend strak en sterk in dit geval) in de maten 8.6 feet en 9.6 feet beiden een werpgewicht van 0.5 tot 2 onz. de 9.6 laat zich goed van de kant gebruiken voor de shads en de 8.6 zeker ook, maar is weer wat makkelijker handteerbaar voor pluggen en is tevens op de boot iets makkelijk te mennen.
Mocht je toch de lengte van een shad bedoelen:
Gebruik niet al te groot kunstaas, die tijd is voorbij joh, Zo tot maximaal 10 a 12 cm is echt wel de max.
succes