Hallo visvrienden,
Een paar weken geleden heb ik van Peter een super gevulde tas vis gekregen. Tong, schar, schol, gul, wijting noem maar op of het zat erin. Alles natuurlijk gevangen door Peter zelf.
Met deze meer als volle tas vis vond ik het leuk om een etentje te organiseren voor wat jachtmakkers van me.
Op het menu stond:
– kabeljauw schotel uit de oven
– schar rolletjes met spek en spinazie –
tong
Als eerste zal ik beginnen met de kabeljauw schotel: Je pakt drie mooie filets en ontdoet deze van de vel.
Peper en zout erop, nu kunnen ze in de ovenschaal gelegd worden. Nu voeg ik een halve fles witte wijn toe. Hierna snijdt je een bakje boschampignons in schijfjes en doet dit eroverheen.
Hierna voeg je 150 gram hollandse garnaaltjes toe.
Nu pak ik een zakje belegen kaas wat ik over de de schotel strooi.
Nu pak je 2 of 3 tomaten ook in schijfjes snijden en over de hele schotel verspreidden.
Ondertussen is de oven aan het voorverwarmen op 225 graden. Als laatste voeg ik nog een zakje old amsterdam kaas toe welke je weer over de hele schotel verspreidt.
De schotel gaat nu voor 60 min. de oven in. Daarna is het smullen geblazen.
Schar rolletjes met spek en spinazie: Je pakt enkele mooie scharren welke je fileert.
De filets bestrooien met wat peper, absoluut geen zout want dat is de spek al. Nu pak je een plakje gerookte ontbijtspek hier leg je de filet bovenop en daarop leg je enkele blaadjes bladspinazie.
Dit alles rol je strak op en prikt het vast met een cocktailprikker. In enkele minuten op hoog vuur lekker krokant bakken in normale bakboter. En dan is ook dit gerecht klaar. Ook dit geeft naar mijn mening een heerlijke smaak.
Dan is het nu tijd voor wat voor mij het lekkerste voedsel is wat er bestaat. De tong: Je ontdoet de tong aan beide kanten van zijn vel. Peper en zout op beide kanten. Ondertussen laat je de bakboter mooi bruin worden op hoog vuur. Zodra de boter bruin is bak je de tong aan beide kanten mooi bruin. Als de tong gaar is pak ik een grote wildpan met deksel. Deze pan zet je op een klein vuurtje, nu gaan de tongen over in deze pan. Nu doe ik er zeekraal overheen en laat het nog 30 min nagaren/stomen op een klein vuurtje nu is de tong echt botermals en van super smaak.
Nou Peter nogmaals bedankt voor de mooie tas vis en als ik weer vis klaar ga maken volgt het volgende verslag.
Groeten Jordi ( de lachende tongenmepper )
Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina
Peter(Fishguppy) > januari 19, 2015
Hey Jordi,
je doet me versteld staan!
Echt supermooi gedaan, smullen man!
De haas van jou gaat ook zekers smaken, daar ben ik van overtuigd!
Bedankt!
Groetjes Peter
Jordi > januari 19, 2015
Die haas zal vast gaan smaken want naast vissen kun je ook prima koken.
Ik krijg alweer honger als ik de foto’s zie haha.
Groeten Jordi
zeehondentemmer > januari 19, 2015
Hoi Jordi.
Wat een mooie foto”s heb je gemaakt van het eten en wat een recepten.En hoe je alles moet klaar maken groot compliment hier voor.Volgens mij kan jij beter een eigen Restaurant gaan beginnen samen met Peter.
Groetjes Nico
Paul > januari 19, 2015
Helemaal niet verkeerd Jordi! Voor mij is het wel nog even zoeken waar ik die nederlandse garnaaltjes in Mexico kan vinden 🙂
Dit gaan we eens zeker proberen hier!
Gr.
Paul
Jack > januari 19, 2015
hoi jordi dat ziet er super lekker uit dat is smullen dat zullen we zeker ook eens proberen het zijn ook mooie foto,s nu zul zelf ook nog eens aan het vissen moeten .gr jack
strandjutter > januari 22, 2015
mooi.Jordy.ik zag je recept en zag lekker uit om dat te doen met de tas van peter vol met vis je kan goed koken en alles klaar zetten en eten met een natje er bij .en je kook boek zal wel vol komen met je recepten .ga zo door dan kunnen we leren om zelf te maken als jij toch,
succes met de volgende doel,gr jan.
Frank > januari 24, 2015
amaaai,
lekker eten zele.
Dat zijn hier allemaal vissende koks precies,mmm,.