Hoi Peter,
Zoals belooft het recept van vissoep (dat je heel goed van scharren kunt maken). Het is veel werk om zelf een goede vissoep te maken, maar het is het waard. Om dat het veel werk is maak ik altijd een grote hoeveelheid basis en doe deze in de diepvries.
Nodig voor 2.5 tot 3 liter
250 ml olijfolie
1 venkelknol
3 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zeezout
Mespunt zwartepeper
3 kg visgraten of 1,5 kilo schar
8 pruimtomaten
100 g tomatenpuree
3 mespuntjes safraan
4 tot 5 soorten vis in stukjes
50 gr roomboter
Kookroom
citroensap
Basis
Verhit de olie in een grote pan en fruit de fijn gesneden venkel 4 min, zonder dat deze verkleurd. Voeg de paprika,knoflook,zout en peper toe en bak alles nog 4 min. Voeg schar of visgraten en tomaten toe en verwarm alles 2 uur (schep eventueel schuim af). Je kunt dat de soep zeven en het dik pureren (ik verwijder de graten voor het pureren) maar je kun deze ook in de blender doen. Hou er rekening mee dat er dan hard gruis in de soep kan zitten. De basis is klaar.
Serveren
Wanneer we de soep gaan eten verwarmen we de basis en voegen stukjes vis toe kook deze afhankelijk van de soort 5 tot 7 min mee tot ze gaar zijn. Maak je vooral niet druk welke soorten vis geschikt zijn, Kabeljauw, zeebaars, platvis filet, mosselen garnaal, enz zijn allemaal geschikt. Voeg op het laatst boter, citroensap (naar smaak) en kookroom toe breng de soep op smaak met peper en zout. En smullen. Erg lekker met stokbrood.
Eet smakkelijk, Wil
Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina
Peter(Fishguppy) > december 4, 2011
Hoi Wil,
wat ziet het er voortreffelijk en smakelijk uit!
Zekers de moeite om het ook eens te gaan proberen, bedankt voor je recept!
Groetjes peter
Johan > december 4, 2011
Zier er lekker uit.
Ga t zeker proberen
Groet
Johan