Vandaag erg vroeg uit mijn bed en gelijk de broodbakmachine aangezet met vulling om ciabatta te bakken, want we eten vandaag vissoep. Een erg gemakkelijk en snel te bereiden gerecht.
Benodigd, naar behoefte water, ik pak vandaag 2,5 liter water, zodat ik morgen met het vissen ook een kannetje mee kan nemen.Voor de rest, 2 maatse wijtingen(gefileerd), een stuk zalmfilet, 100gram gekookte mosselen, een bakje zeevruchtencocktail(250gram), blikje tomatenpuree, een weinig vermicelli en soepgroenten en tenslotte dille.
Ik zet eerst de pan op het vuur met 2,5 liter water en naar behoefte visbouillonblokjes.
Dan snijd ik de gefileerde wijting in stukjes, niet te klein, want het kookt weg en leg de rest van de ingrediënten op de snijplank.
Inmiddels is het brood na ruim 3 uur bijna klaar, even controleren.
Inmiddels zit de wijting en de zalm in de pan en dan ga ik de zeevruchten klein snijden en toevoegen aan het kokende water.
Alles goed doorkoken en dan toevoegen, tomatenpuree, soepgroenten en vermicelli.
Dan de pan opnieuw aan de kook brengen.
Dan voor de verfijnde smaak afwerking nog wat dille erbij.
Daarna 10 minuten goed door koken, onderwijl je goed roert, want we willen geen rauwe ingrediënten in de soep.
Na 10 minuten is de soep goed gaar en ook het brood kan afkoelen, om later gesneden te worden.
Als alles klaar is, proeven mijn vrouw en ik een half kommetje soep en de smaak is voortreffelijk, zoals altijd, met deze soep kan weinig mis gaan.
Je kunt op allerlei manieren variëren, bijvoorbeeld, in plaats van wijting, gebruik je kabeljauw of andere vis.
Je kunt ook de bouillon trekken van vis of visresten, maar daar is mijn gezin geen voorstander van, omdat er altijd graten in de soep achterblijven, dus maar gewoon visbouillon gepakt, zeker zo lekker en ook visfond kun je gebruiken als toevoeging, als je het extra zout wil hebben.
Het zal vanmiddag weer smaken met de ciabatta.
Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina
Wiebe > november 8, 2009
Ziet er lekker uit Peter!
Volgens mij nog een klein schoonheidsfoutje ontdekt:
“Inmiddels zit de wijting en de zalm in de pan en dan ga ik de zalm en zeevruchten klein snijden en toevoegen aan het kokende water.”
2 keer zalm 🙂
Visze en eetze tijdens je sessie!
VISgrt, Wiebe
peter(fishguppy) > november 8, 2009
Hoi Wiebe, bedankt voor je oplettendheid!
Ik verander het even.
Groetjes Peter
ronny > november 9, 2009
doet me een beetje aan franse bouillabaise denken http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/maaltijdsoepen/bouillabaise-zuidfranse-vissoep-6844.html
Westlandese Willem > november 10, 2009
Ik mag dit soort recepten graag zien en bereiden.
Nu ben ik al wat langere tijd op zoek naar een goed zeebaars rookrecept voor in het tafelmodelrookoven. Iemand……….?
peter)fishguppy') > november 10, 2009
Hoi Willem.
Zeebaars uit de rookoven, heb ik geprobeerd, maar vind het geen aanrader, maar verkrachting van de delicatesse smaak van zeebaars.
Zeebaars is te vast vlees om te roken.
Maar een ieder is vrij om te proberen natuurlijk.
Groetjes Peter
Arno Koman > juli 11, 2011
Hoi Peter
Tip van de chef, we vangen allemaal redelijk tong deze weken…wat ikzelf met de koppen en het afgestroopte vel doe..is de beste visbouillon trekken die je kunt krijgen
Zet het afval..goed afgespoelt, en niet de ingewanden e.d. erbij doen!!!…onder een laag water, worteltje en uitje erbij, en een half uur op heel laag vuur laten trekken
Door een zeef afgieten..af laten koelen en je zult de beste basis voor een vissoep ever hebben!
Niks Bouillonblokjes…maar gewoon het beste wat er is..ander voordeel is dat je Tongafval gaargekookt de afvalbak ingaat, en niet ligt te stinken
Groeten, Arno Koman