Beste lezers,
vandaag hebben we weer een oud recept hernieuwd op de site, namelijk Zalm in bladerdeeg, met brie. Het is net als met alle recepten, hoe vaker je ze maakt, hoe beter ze lukken! We hebben hier voor nodig het volgende, zie foto!
Voor 4 flappen, een goed werkplateau, 8 velletjes bladerdeeg uit de vriezer, viskruiden, 3 zalmfilets, het geel van een ei, brie, alles op kamer temperatuur en natuurlijk een kwastje, messen en een vork en een oven.
We beginnen de ontdooide velletjes bladerdeeg te stapelen op de hoek van het werkplateau en bestrooien het plaatsje waar het eerste velletje bladerdeeg komt te liggen met wat bloem tegen het plakken en vervolgens leggen we het velletje goed vol tot een paar cm van de kant met gesneden stukjes zalm en daarop de viskruiden en vervolgens wat plakken brie.
Daarboven op leggen we een ander plakje bladerdeeg, let op dat je de kanten waar de folie aan zit voor de binnenzijde gebruikt, die plakken het beste en de kantjes maak je nat met een beetje water en drukken het eerst aan en vervolgens gaan we met een vork de kantjes extra aandrukken, zodat er wat kartels ontstaan en dan nog even met een vork, een paar rijen gaatjes boven in het bladerdeeg, voor een snellere garing, want de tijd in de oven houden we redelijk kort, een kwartiertje op 200 graden, de oven is inmiddels al aan het opwarmen.
Als de eerste klaar is, gaan we verder met de volgenden.
Dan is de grootste voorbereiding al klaar, rest alleen een ovenplaat met bakpapier te beleggen en daarop weer wat bloem, tegen het plakken en dan de flappen, in smeren met eigeel.
Vervolgens leggen we ze met een platte schep, voorzichtig op het bakpapier.
Dan zijn ze klaar voor in de oven en een kwartier later zijn ze klaar. De kanten zijn flink gerezen, vandaar de paar cm zonder zalm en brie!
Door de korte baktijd, is de zalm nog lekker smeuïg, dus niet droog en de brie geeft er een extra romige smaak aan.
Ik kan het een ieder aanraden, om dit eens te proberen, simpel en slechts een half uur nodig, voor de voorbereding inclusief de tijd in de oven, echt helemaal top en dit is ook te maken voor een feestje, als snack, gewoon het bladerdeeg, door de helft snijden, zalm, brie en viskruiden ertussen en gewoon dubbelvouwen en voor de rest hetzelfde, misschien zelfs nog een kortere tijd in de oven, vanwege de kleinere afmeting. Eet smakelijk!
Groetjes Peter
Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina
Johan het (loze) vissertje > februari 2, 2014
Hoi Peter
Dat ziet er weer lekker uit, het water staat me in de mond. Eet smakelijk.
Gr.
Johan het (loze) vissertje
Luc > februari 3, 2014
Hey Peter,
Dat ziet er echt heel smakelijk uit. Hoedje af hiervoor. Kan dit ook met gul of schar ?
groeten,
Peter(Fishguppy) > februari 3, 2014
Hoi Luc,
denk het wel, zie bericht van Henk, dat het ook met tong heerlijk is?
Groetjes Peter
Bram Wisse > februari 11, 2014
van het weekend gemaakt. Echt mega super lekker 🙂 bedankt voor het plaatsen
Peter(Fishguppy) > februari 11, 2014
Hoi Bram,
jij ook bedankt, daar doe ik het voor!
Groetjes Peter
zeehondentemmer > februari 11, 2014
Hoi Peter. namens mij ziet dat er ook weer lekker uit. En eet smakelijk allemaal alvast
Mvgr Nico.